Ihana lukijani Roosa muistutti minua siitä, että olin luvannut lukijoilleni Piilevän ohjeen. Kiitos, Roosa!

1301083080_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on summittainen - lähinnä suuntaa ja vinkkiä antava. Mutta toisaalta, eipä tässä mitään erikoisia vyötärön muotoiluja olekaan. Ainoastaan kavennuksia etukappaleissa, pari lisäystä kainaloissa ja hihoissa sekä tietenkin raglankavennukset.

1301083157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piilevä on superkevyt kietaisuneule, joka neulotaan alhaalta ylös yhtenä kappaleena ja viimeistellään neulotuilla vöillä. Vyön pituuden voit itse päättää, mutta minun neuleessani on sen verran pitkät nauhat, että ne kiertyvät useamman kerran vyötärön ympäri. Kuvissa nauhat on kierretty vyörärön ympäri vain kahdesti.

Lisää höpötystä neuleesta löytyy tästä postauksesta.

1301083208_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piilevä

Koko: 36, istuu hyvin myös koon 38 käyttäjälle, sillä etukappaleissa on paljon leveyttä. Takakappaleen korkeus on noin 65 cm.
Lanka: Novita Varpu, sinivihreää yksi kerä (200 g)
Puikot: pyöröt ja sukkapuikot 6 mm tai käsialan mukaan
Tiheys: 9 s ja 16 krs sileää neuletta = 10 cm

Joustinneule: Neulo vuorotellen 2 o ja 2 n.

Ohje

Aloita neulominen hihoista. Luo sukkapuikoille tai pyöröpuikolle 24 s. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 15 cm. Aloita sitten sileän neuleen neulominen. Kun hihan pituus on 20 cm, aloita hihojen lisäykset. Lisää hihaan 2 s 2 cm välein. Toista lisäykset yhteensä 5 kertaa. Kun olet neulonut viimeiset lisäykset, päätä hihan kainaloon tulevat 4 s. Siirrä loput hihan silmukat erilliselle langalle odottamaan ja neulo toinen hiha samoin.

Neulo sitten vartalokappale. Luo 100 s pyöröpuikoille. Sijoita kaksi silmukkamerkkiä neuleeseen merkitsemään etu- ja takakappaleiden rajoja. Takakappaleessa (keskellä) on 40 s. Neulo joustinneuletta tasona 25 cm. Aloita sitten sileä neule ja etukappaleiden muotoilut. Kavenna joka toisella kerroksella kappaleen molemmissa reunoissa silmukan päässä reunasta 1 s, kunnes kappaleen korkeus on 40 cm. Tästä eteenpäin neulo etukappaleiden muotoilujen kavennukset joka kolmas kerros.

Kun neuleen korkeus kyljestä on 35 cm, lisää molempien kainaloiden alle 2 s. Toista lisäykset seuraavalla oikealla kerroksella. Seuraavalla nurjalla kerroksella päätä molemmista kainaloista 4 s.

Tässä kohtaa neuleeseen liitetään hihat. Neulo seuraavalla oikealla kerroksella kainaloon asti, siirrä hihan silmukat erilliselle pyöröpuikolle vasemman käden puolelle ja neulo silmukat. Neulo toiseen kainaloon asti ja kiinnitä toinenkin hiha. Aloita raglankavennukset jo seuraavalla oikealla kerroksella. Neulo kavennukset molemmin puolin hihaa niin, että silmukat vähenevät sekä hihoissa että ympäröivissä vartalokappaleissa. Neulo raglankavennuksissa kavennukset näin: nosta 1 s, neulo 2 o yht, vie nostettu silmukka neulotun silmukan yli. Neulo kavennukset joka toinen kerros yhteensä 11 kertaa. Neulo yksi kerros nurin ja päätä silmukat. Päätä langanpäät ja ompele kainaloiden aukot kiinni.

Vyöt (2 kpl) neulotaan i-cord -tekniikalla. Tarvitset neulomiseen kaksi sukkapuikkoa. Luo sukkapuikolle 6 s. *Neulo silmukat, mutta älä käännä työtä, vaan liu'uta silmukat sukkapuikon oikeaan reunaan.* Toista *-* niin, ettet neulo lainkaan työn nurjaa puolta. Nyörin taakse pitäisi muodostua langanjuoksuja. Kun vyö on haluamisi pituinen, päätä silmukat. Langanjuoksut katoavat nyöristä, kun vedät nyöriä sen molemmista päistä. Ompele vyöt kiinni neuleen kylkiin joustinneuleen yläreunaan.

Ohje ja kuvat: Sara Palojärvi, [email protected]

Neuleen valmistaminen kaupallisiin tarkoituksiin sekä neuleohjeen kopioiminen kielletty.